Besök i femman - puls och engelska

Idag var jag och besökte Femman som hade engelska och pulsträning. Som jag vid många tillfällen berättat om gynnas inlärning främst med pulsteäning i samband med språk och matte. Anna, förstelärare, gick igenom olika ord som eleverna tränat på. Eleverma fick sedan öva på ord utomhus när Anna använde orden i olika samband. Eleverna fick göra olika övningar som var Pulsrelaterade. Det är så inspirerande och roligt att se att pulsträningen sprider sig....

Allemansrätten genom puls och lek i trean och fyran

Idag inledde vi vår period med allemansrätten och orientering. Lektionen inleddes med en kortfilm om allemansrätten. Därefter körde vi en lek om allemansrätten som Anton lagt grunden till och jag har finslipat. Jag kallade leken Skogen och den går till på följande sätt: Fyra lag deltar. I Idrottshallen sprids röda 15-20 rockringar ut. I varje röd rockring placeras en grön ärtpåse. Den gröna ärtpåsen symboliserar en fridlyst blomma. Fyra blå rockringar med en boll placeras ut framför de fyra basketkorgarna. I mitten av salen placeras fyra upp- och nervända pallplintar ut. Fyll varje pallplint med en färg ärtpåsar. Exempelvis en med röda, en med gula och med blå. Gul motsvarar plast, blå metall och röd papp. Lagenn delas in i fyra grupper; nerskräpare, blomplockare, skogsvakter och sorterare. Varje lag kommer att få en uppgift. Ett lag är blomplockare och deras uppgift är att plocka de fridlysta blommorna (de gröna ärtpåsarma) och lägga dem bredvid pallplintarna. Ett lag är nerskräpare och har i uppgift att sprida ut de färgglada påsarna ut i ringarna. Ett lag är sorterare vars uppgift är att samla in de färgglada ärtpåsarma och placera dem i rätt pallplint. De har också i uppgift att placera ut blommorna (de gröna påsarna) igen. Slutligen har skogsvakterna i uppgift att pjätta nerskräparna och blomplockarna så att de inte kan förstöra naturen. När du blir pjättad ställer eleven sig i en blå rockring och försöker göra mål i basketkorgen för att bli fri. Leken var en succé bland eleverna och en perfekt pulshöjande aktivitet inför treornas nationella prov!
.

Firande på fritids för den strålande insatsen på innebandyturneringen på Tågaborgsskolan!

För någon vecka sedan firade vi eleverna som deltog under innebandyturenringen på sportlovet som Tågaborgsskolan hade anordnat. Det blev fika samt diplomutdelning!!
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Projekt;
Taggar: #drottninghog, #drottninghögsskolan, #idrottochhälsa, #värdegrund, Anton Rehnberg Manglaris
Visa fler inlägg