Fotbollsturnering med fokus på samverkan över gränser och avslut för Eldins Fotbollsskola!!

Då det inte blev något skol-OS i fotboll i Helsingborg i år valde vi på Drottninghögsskolan att tillsammans med två andra skolor skapa vår egna fotbollsturnering (Smile-cupen) med våra egna riktlinjer! Det blev lite av en mellanstadieturnering med 8 lag ifrån de tre skolorna. Tanken var att inkludera båda könen i största möjliga mån och att olika årskurser skulle samarbeta för att nå framgång. Det var en mycket trevlig eftermiddag och ett av våra Drottninghögslag nådde fram till en finfin andraplats, men det absolut bästa var att det var en lyckad eftermiddag och ett nytt steg dels i vår vision att skapa aktiva helsingborgare av våra elever men också i vårt hälsoarbete!

Beachhandboll 2016

Vilken underbar veckan som passerat. Drottninghögsskolan har haft tolv lag på plats på beachhandbollen och jag är stolt över alla. Alla har representerat skolan på ett strålande sätt. De har spelat, umgåtts, skrattat, njutit och framför allt gett en så otroligt positiv bild av Drottninghög. Det kan ibland vara svårt att hålla humöret uppe för eleverna när förluster trillar in en efter en, men inte en endaste av de nästan hundra Drottninghögselever som var på plats under veckan har tjurat över resultaten. Samtidigt har alla elever stått bakom de lagen som tagit sig vidare till slutspel.
Syftet med veckan var att fortsätta skapa Helsingborgare. Drottninghögseleverna deltog för att få en upplevelse där beachhandboll, umgänge och Helsingborgs strand var i fokus. Jag har under flera veckor preppat eleverna inför de här dagarna. Vi har pratat om sportsmannaanda, umgänge och att vi representerar Drottninghögskolan och att vi vill visa vad vi står för. Jag kan inte annat än tacka alla elever och vuxna som gjorde de här dagarna så underbara. Nu ser vi fram emot nästa års turnering...

Laguttagning, sammanhållning och beachhandboll!

Dagarna på beachhandboll har verkligen fått mig att fundera kring laguttagning, toppning och sammanhållning. Att välja lag är komplext och Det är många parametrar att ta hänsyn till. Laguttagningarna har gjorts på lite olika sätt. I sexan fick eleverna samla bonustid genom att lämna in läxor. För varje läxa som lämnades tjänade eleven in 10 sekunder extra speltid. Som de flesta kan räkna ut så var det ett populärt inslag av de som lämnat in sina läxor, medan det var mindre populärt av de som inte lämnade in. Sexorna deltog med tre lag där två lag (de som lämnat in läxan) hade färre spelare och fick därmed spela mer. Det laget med flest läxinlämningar visade sig också vara vassast på plan.
I femman har jag haft mest funderingar kring laguttagningen. Min utgångspunkt har varit att para ihop vänner och lag inom halvklassen i den mån det gått. Det resulterade att ett lag blev väldigt stark. Givetvis funderade jag över hur eleverna skulle reagera på det. Några elever reagerade på att ett lag blev väldigt bra. Under speldagen gjorde jag det tydligt att Drottninghögs femmor representerades av fyra lag där alla skulle stå bakom varandra och spelare skulle flyttas mellan lagen eftersom de var få spelare i varje lag och det var varmt. Alla har fått spela i princip lika mycket vilket jag tycker är väldigt viktigt. Det blev också uppenbart för eleverna att de fyllde en viktig funktion som supporter för de andra Drottninghögslagen. När det gick bra för ett lag kunde övriga glädjas med dem. Vi var också måna att låta spelare från våra andra lag delta i varandras lag i den mån det gick. Något som blev tydligt under dagen för eleverna var att de har olika styrkor och de styrkorna krävs olika mycket i matcherna. Det innebar att en elev kunde spela mycket en match och sen lite mindre matchen därpå. Eleverna insåg också att om de deltog med jämnbra medspelare så var de också tvungna att ta ett större ansvar snarare än att förlita sig på någon annan. Förväntningarna på medspelarna var likvärdiga, vilket skapade en positiv anda. Konceptet blev väldigt vinnande där alla kunde glädjas åt sin egna och andra prestationer. Sammanhållningen stärktes under dagen och Drottninghögsskolan 3 firade stora framgångar där alla i klassen kunde njuta av en 16-delsfinal i det underbara vädret. Det var otroligt i imponerande hur alla i klassen slöt upp bakom varandra!
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: #drottninghögsskolan, #hälsa, #marksiegbahn
Visa fler inlägg